Linkkivinkkejä 12

NYT: ALLEKIRJOITA VETOOMUS. Asiakasmaksujen lisäykset pysäytettävä. Vasemmistoliitto.

Torstai 22.5.: Kansantalouden kasvuvoimaa vahvistavat julkiset investoinnit olisi järkevää toteuttaa valtion halvalla velkarahalla. Jan Hurri, Taloussanomat.

Maanantai 20.5.: Sitran verouudistus ei ole kestävää kehitystä. Verkkolehti Vasen Kaista.

Lauantai 18.5.: Idästa tuli uusliberalismin eurooppalainen laboratorio. Kansan Uutiset.

Tiistai 14,5,: "Petetyt kuntaliitoslupaukset lietsovat populismia" – tarvitaanko liitoksille peruutusnappi? Yle

Sunnuntai 12.5.: Observer-lehden gallup: Britannian brexit-puolue saamassa yli kolmanneksen äänistä eurovaaleissa. Yle

Lauantai 11.5.: Kansalaisten lista uuden hallituksen tärkeimmistä asioista: Kärjessä sosiaali- ja terveyspalvelut ja koulutus – hännillä julkisten palvelujen ulkoistaminen. Kunnallisalan kehittämissäätiö Kaks.

Perjantai 10.5.: Oliko ennen paremmin? Kolumni, verkkolehti Vasen Kaista.
Kansanedustaja voi valita — Ano Turtiainen on lähtenyt pelottavalle tielle.  Timo Laitakari, Länsi-Savon päätoimittaja.

Torstai 9.5.: SuPerin johtaja hoivakotien laiminlyönneistä: ”Pelkään, että vasta jäävuoren huippua on penkaistu”. Taloussanomat.
Siikalatva aloitti yhteistyön Mehiläisen kanssa, ja alkoi valitusten kierre – viranomainen otti ensimmäistä kertaa kunnan kaikki sote-palvelut valvontaansa. Yle
Ulkoistamisen hinta. Uuninpankkopoika Saku Timonen, Apu.

Keskiviikko 8.5.: Tuloerojen kasvu on totta – ja se on jatkunut vuosikymmeniä. Jan Hurri, Taloussanomat.
"Ihmisten hätä on vain kasvanut" – Jopa 150 000 suomalaislasta elää köyhyydessä, ja tämä espoolaisäiti tietää, mitä vähävaraisuus todella on. Yle

Tiistai 7.5.: Te-toimistojen asiantuntijat: Työttömien aktiivi­malli tulisi lakkauttaa. Helsingin Sanomat.

Maanantai 6.5.: Kotihoitoyhtiöt ovat laittaneet vartijoita ja taksikuskeja hoitamaan vanhuksia – "kaatunut nostetaan sänkyyn ja sanotaan hyvää yötä". Yle MOT.
Li Andersson: Yksityistämiseen pakottavia direktiivejä on syytä karsia. Maaseudun Tulevaisuus.

Torstai 2.5.: Asiakasmaksujen ulosotossa ennätys – Kontula ja Myllykoski vaativat terveyskeskusmaksuja pois. Kansan Uutiset.

Keskiviikko 1.5. Vappu: Kapitalistin olisi parasta marssia työolojen ja palkkojen parannusten puolesta – oman etunsa takia. Jan Hurri, Taloussanomat.

Maanantai 29.4.: Selvitys: Yhdysvaltojen huumeiden vastainen sota Afganistanissa on epäonnistunut kaikin mahdollisin mittarein. Helsingin Sanomat.

Perjantai 26.4.: SEL vastustaa liha- ja muita elintarvikkeiden haittaveroja. Kansan Uutiset.

Torstai 25.4.: Juha Sipilä sanoi panevansa ”taseen töihin” kansallisomaisuudella – Neste ja Patria myyntiin, vertailussa potti jäi pieneksi. Taloussanomat. Näin Sipilän hallitus hävitti huomattavan osan Nesteestä valtion salkusta – liki tuntematon säätiö sai 50 miljoonan potin. Taloussanomat.

Maanantai 22.4.: Onko niin, että rahaa kyllä on pilvin pimein, vaikka köyhille ja vähätuloisille sitä ei riitäkään?  Jaakko Hämeen-Anttila. Helsingin Sanomat.
Tuliko Notre Damen katedraalista vyönkiristysten uhri? Jan Hurri, Taloussanomat.

Perjantai 19.4.: Nyt irtosi perussuomalaisten kasvun tulppa, sanoo professori – Suomesta löytyi uusi ryhmä, perusporvarit: ”Sellainen salarakas”. Talouselämä-lehti.

Espoon Westend järkyttyi: kaksi ääntä kommunisteille! Uutis-Sirkus.

Lauantai 13.4.: Esperi Care nollasi vähimmäispalkan korotuksen pienentämällä "Esperi-lisää" samalla summalla – lähihoitaja haastoi työnantajansa oikeuteen 17 euron pudotuksesta. Yle.

Torstai 11.4.: Perussuomalaisten aikaansaannokset 2015-2019. Juho Orjala.

Keskiviikko 10.4.: Hävittäjät vaarantavat Suomen puolustuksen. Tietokirjailija Pentti Sainio, Kulttuurivihkot.

Sunnuntai 7.4.: ”Rohkeus ja mielikuvitus säästöliekillä” – asiantuntijat pettyivät puoluejohtajien 2050-visioihin. Vihreiden Pekka Haavisto ja vasemmistoliiton Li Andersson saivat parhaat arvosanat. Yle uutiset.

Yhdysvalloissa yliopistoon pyrkimisen voi hoitaa lahjonnalla tai petoksella. MTV uutiset.

Lauantai 6.4.: Myötätunto ihmisiä, luontoa ja ympäristöä kohtaan on tärkeintä politiikassa, sanoo Iikka Nikkinen. Punk opetti myötätuntoa. Kansan Uutiset.

Arkkiatri Risto Pelkonen: Soten kaatuminen hyvä asia. Yle uutiset.

Torstai 4.4.: Pääoma on ”vapauttanut” markkinatalouden kapitalismiksi. Ari Ojapelto, Kansan Uutiset.

---   ---   ---
Jussi Halla-aho"Työttömyys- ja sosiaaliturva ovat yhteiskunnan luksustoimintoja." Iltalehti 17.3.2017.
Jussi Halla-aho"Olen kannattanut 20 vuotta Suomen Nato-jäsenyyttä." Verkkouutiset 17.4.2014.

Linkkivinkkejä 11

Sunnuntai 31.3.: Pirkanmaalla on edessä erittäin tiukka vaalitaistelu – Tästä joukosta löytyvät voittajat ja häviäjät. Aamulehti, maksullinen juttu tilaajille.

Keskiviikko 27.3.: Rikkaat vanhemmat ovat huijanneet lapsilleen opiskelu­paikkoja USA:n eliitti­yliopistoista: ”En oikein välitä koulusta”, sanoi näyttelijän tytär ja antoi kasvot kohulle. Helsingin Sanomat.

Maanantai 25.3.:  Venäjän toistuvat sotaharjoitukset eivät ole hyökkäykseen valmistautumista, vaan venäläiset harjoittelevat puolustusvyöhykkeensä puolustamista. MTV uutiset.

Keskiviikko 20.3.: Jätän heikoimmat oppilaani heitteille, koska on pakko. En pysty noudattamaan opetussuunnitelmaa, koska siihen ei ole varaa. Opettajan mielipide, Helsingin SanomatKangasala sulkee kouluja: Sivistyslautakunta esittää, että oppilaat siirretään Kautialasta Huutijärven kouluun ja Pohjasta päiväkotiin sekä muihin tiloihin. Aamulehti.

Tiistai 19.3.: Hallitukselle voisi hankkia matkalipun Amerikkaan, siellä yritykset jo käärivät rahaa vanhenemisesta. Tanja Aitamurto, Helsingin Sanomat.

Maanantai 18.3.: 84-vuotiaan Gunborgin karu kohtalo nosti ongelmat esille – hoivayhtiö Attendolla on synkkä historia myös Ruotsissa. –Yksityistäminen ei tuonut säästöjä. MTV uutiset.

Perjantai 15.3.: USA uhkaa kansainvälistä oikeusistuinta pakotteilla, jos sen sotilaiden tekemiä mahdollisia sotarikoksia aletaan tutkia. Yle.

Torstai 14.3.:  HS-gallup: Valtaosa suomalaisista torjuu yksityisten yritysten osuuden kasvattamisen terveydenhuollossa. Helsingin Sanomat.

Keskiviikko 13.3.: Jan Hurrin kommentti: Peruspalvelut ja voitontavoittelu ovat outo yhdistelmä. Taloussanomat.

Maanantai 11.3.: Tiedustelulait hyväksytään tänään: Nämä uudet salaiset oikeudet Supo saa ja näin ne vaikuttavat tavallisen kansalaisen elämään. Helsingin Sanomat.

Lauantai 9.3.: Andersson: Sipilä pakoilee vastuutaan soten kaatumisesta – vasemmistoliitto julkaisi tavoitteensa sote-uudistukselle. Kansan Uutiset.

Keskiviikko 6.3.: Jan Hurrin kommentti: Kestävyysvajeella pelottelu perustuukin suureen korkovedätykseen. Taloussanomat.

Tiistai 5.3.: Attendo potki suomalaisia työntekijöitä pihalle Pirkanmaalla - tilalle tuli filippiiniläisiä. Iltalehti.
Hävittäjien hintalappu on pöyristyttävä – sen rinnalla virkamiesten sopeutuspaketti on näpertelyä – "Valtiojohto leikittelee kansakunnan kohtalolla." Everstiluutnantti evp Tuomo Hirvonen, Iisalmen Sanomat.

Sunnuntai 3.3.: Jani Kaaron kolumni: Myös lastensuojelu on Suomessa bisnestä. Vanhusten lisäksi voittoa tehdään myös nuorista. Yle.

Perjantai 1.3.: Tämä siitä markkinataloudesta! Raimo Ilaskiven puheenvuoro, Uusi Suomi.

Keskiviikko 27.2.: Maksuton toinen aste äänestykseen: ”Kansalaisaloite kaatuu hallituspuolueiden vastustukseen, ei mihinkään muuhun” Kansan Uutiset.

Maanantai 25.2.: Pääministerin kummallinen ulostulo. Esko Seppäsen puheenvuoro, Uusi Suomi.
Hallitus tyhjentää asumiseen tarkoitettuja rahoja Oy Suomi Rata Ab:n taseeseen. Kansan Uutiset.

Torstai 21.2..: Moni ei tiedä, että työpaikan johdolla on korostettu vastuu työsuojelusta – piittaamattomuus saattaa käydä kalliiksi. Yle.

Keskiviikko 20.2.: Eduskunta hylkäsi kansalaisaloitteen – ”aktiivimallin suosio mitataan seuraavaksi vaaleissa”. Kansan Uutiset.
Nyt puhuu hoivakotikohun käynnistänyt superilainen sankarihoitaja – ”Onneksi kupla puhkesi”. Super-lehti.

Tiistai 19.2.: Vain kaksi edustajaa uskaltautui puolustamaan ministereiden kanssa aktiivimallia oppositiota vastaan – ”Se on tieteellinen!” Juhana Vartiainen puolusti mallia. Helsingin Sanomat.
Keskusta 263, SDP 106, kokoomus 62 – näin valtuustopaikat jakautuvat kunnissa, jotka ovat ulkoistaneet sotepalvelunsa terveysjäteille. Iltalehti.
Kansallisomaisuuden ryöstö – kansainväliset pääomasijoittajat odottavat jo malttamattomana. Seppo Konttinen, Päivän lehti.

Sunnuntai 17.2.: "Raahata ihmisiä töihin kuin karjalaumaa" – Hoitoala järkyttyi Soinin ehdotuksesta rakentaa orjatyösilta Suomen ja Filippiinien välille. Kaleva-lehti.
EVM-kiista on vasta lämmittelyä – vielä isompi mullistus tulossa. Jan Hurri, Taloussanomat.

Lauantai 16.2.: Joko saavutettiin röyhkeyden vuorenhuippu? Emeritusprofessori Kari Uusikylän blogi. Näin hoivajätti Attendo repi miljooniaan filippiiniläisestä selkänahasta. Aleksanteri Pikkarainen, Iltalehti.

Keskiviikko 13.2.: Hallituspuolueet kaatamassa aktiivimallin kumoamista koskevan kansalaisaloitteen. Kansan Uutiset.

Tiistai 12.2.: ”Jos lapsesi hoito ei ole välttämätöntä, pyytäisin että jäisitte kotiin” - Äidin mitta täyttyi Touhula-päiväkodin toiminnasta. Iltalehti.

Sunnuntai 10.2.: Eeva Kilpi, 90, on järkyttynyt vanhusten kohtelusta: "Tästä miulla on sotaisat ajatukset, vaikka muuten en sotaa tahdo". Yle.

Torstai 30.1.: Ylen haastattelemat työntekijät: Esperi Care uhkailee ja vaientaa hoitajia – epäkohdista puhuva joutuu vaikeuksiin. Yle. 
Esperi Caren entiset päälliköt kertovat, että hoitajien vähyys ei ole yhtiön virhe vaan sen toiminta­mallin ydin. Helsingin Sanomat.

Torstai 10.1.: Pirkanmaan vesihuolto ja tekopohjavesi II. Verkkolehti Vasen Kaista.

Keskiviikko 9.1.: Pirkanmaan vesihuolto ja tekopohjavesi I. Verkkolehti Vasen Kaista.

Linkkivinkkejä 10

Maanantai 31.12.2018: Hyvää uutta vuotta 2019! Vuoden 2018 suuruutinen: Venäjä ei hyökännyt Suomeen! Vasen Kaista -verkkolehti.

Lauantai 29.12.: Valkeakosken kultakaivoksesta tuli kertaheitolla vaaliehdokkaiden poliittinen kultakaivos. Aamulehti.

Perjantai  28.12.: Palvelujen ulkoistukset eivät vapauta kuntia valvontavelvollisuudesta. Silja Paavola, SuPer. Kansan Uutiset.

Tiistai 25.12.: Ulkomainen kaivosyhtiö leveili Hongkongin pörssissä: Tyhjennämme Valkeakosken kaivoksen, ennen kuin viranomaiset ehtivät käsitellä valitukset. Iltalehti.

Maanantai 24.12.: Markkinavoiman joulutervehdys. Naapurit-sarja, Kaleva -lehti.

Torstai 20.12.: Verotuksen rakenne muuttui 25 vuodessa: lisää pienituloistenkin maksamaa kunnallisveroa, vähemmän tuloveroa. Kai Hirvasnoro, Kansan Uutiset.

Keskiviikko 19.12.: Kansanedustaja pelkää: Suomi vaarassa tehdä uudet ”carunat” – ”Kun luonnollinen monopoli avataan yksittäiselle yritykselle, niin rahastus alkaa”. Uusi Suomi.

Tiistai 18.12.: Tuloerot kasvoivat vuonna 2017. Tilastokeskus. Kommentti: Ei se jättipalkka, vaan se iso varallisuus – joka neljännessä kodissa on varoja alle 10 700 euroa. Katja Okkonen, Ilta-Sanomat. Rikkaat rikastuivat pienituloisia vauhdikkaammin – ”Erityisesti myyntivoitot lisääntyneet”. Taloussanomat.

Sunnuntai 16.12.: Hyvinvointivaltiota ovat heikentäneet perussuomalaiset, ei maahanmuutto. Antero Eerola, Länsiväylä -lehti.

Perjantai 14.12.: Nyt tuli kova laskelma sote-uudistuksen hintalapusta: ei kolmen miljardin säästöjä vaan 10 miljardin lisämenot. Kansan Uutiset.

Keskiviikko 12.12.: Suurten kaupunkien mitta täyttyi: eivät osallistu maakuntien tehtävien suunnitteluun – "Uudistuksessa on ihan vääränlaiset linjaukset". Kuntalehti.

Tiistai 11.12.: Demokratiavajetta Hämeenlinnassa. Valtuutettu Juhani Lehdon blogi.

Maanantai 10.12.: KHO: Oulu ei voi salata Oulun kau­pun­gin­teat­te­riin liittyviä muistioita – Professori: Kuntien toiminnan organisointi konserneihin ei poista julkisuuden merkitystä. Kaleva-lehti

Lauantai 8.12.: ”Se oli kunnon matsia” – Nyt puolueet ovat sulautuneet yhdeksi mössöksi, sanoo sata vuotta täyttävän kokoomuksen konkari Pertti Salolainen. Helsingin Sanomat.

Torstai 6.12.: 97-vuotias Brita Oranen sytyttää kynttilän itsenäiselle Suomelle: "Miksi pitäisi lähteä ärsyttämään venäläisiä liittymällä Natoon?" Yle

Keskiviikko 5.12.: TImo Soini osallistuu tänään Naton ulkoministerikokouksen Afganistan-tapaamiseen. Yle

Torstai 29.11.: Nato-jäsenyyden kannatus jatkaa laskuaan. MTS / Yle.

Maanantai 26.11.: Valkoinen talo laati sosialismista varoittavan raportin, mutta pankkiiritkin haistavat jo mätää markkina­talouden toiminnassa – Näin kilpailu jähmettyi ja palkat lakkasivat nousemasta. Helsingin Sanomat.

Torstai 22.11.: Kaupunkikeskustan kehittämisen visiot. Juhani Lehto, Hämeen Sanomat.

Keskiviikko 21.11.: OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka: Miksi varhaiskasvatuksella saa tehdä bisnestä? Verkkouutiset.

Keskiviikko 21.11.: Uuninpankkopoika Saku Timonen: Kokemusasiantuntijat. Apu.

Sunnuntai 18.11.: Punaisten ajatuksia Suomen perustuslaiksi on toteutettu pala palalta – jopa maakuntauudistusta kaavailtiin jo vuonna 1918. Yle.

Perjantai 16.11.: Paikallinen sopiminen toimii: Yritys maksoi työntekijöilleen 2,90 euroa tunnissa Paraisilla – Rakennusliitto julisti saartoon. Turun Sanomat.

Keskiviikko 14.11.: Kangasalan kaupungin palkat jäivät maksamatta, koska tilillä ei ollut rahaa – palkkojen summa 3,1 miljoonaa euroa. Iltalehti. Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen: "Lisää toimintavarmuutta palkkahallinnon ja kirjanpidon palveluihin." KuntaPro -verkkosivu. Kesäkuun 2016 valtuusto: lisää leikkauksia ja yhtiöittämistä. Kuntablogi, kesäkuu 2016.

Lauantai 10.11.: Sairaanhoitopiirit haukkuvat terveydenhuoltolain uudistuksen: Yksityisten sairaaloiden leikkausmokat tulisivat veronmaksajien piikkiin. Yle.

Keskiviikko 7.11.: Työntekijöitä huolestuttaa palkkaromahdus – kuntien ja valtion henkilöstön palkan maksaa yhä useammin osakeyhtiö. Yle.

Tiistai 6.11.: Kuka hyötyi kilpailukykysopimuksesta? Eivät ainakaan pienituloiset, vaan ne joilla menee ennestäänkin hyvin. VTT Pertti Honkasen blogi.

Tiistai 1.11.: "Kangasalan todelliset päätöksentekijät mahtuisivat mopoautoon" – valtuutettu Jorma Mäntylän mielestä uimahallin yhtiöittäminen oli virhe. Valtuutetut ja halliyhtiöstä erotetut puhuvat pelolla johtamisesta.Aamulehti.

Tiistai 1.11.: Rikkaimpien vaurastuminen kiihtyi uuteen ennätykseen – Tuhannen eniten ansainneen tulot kaksinkertaistuivat viidessä vuodessa. Tuomo Pietiläinen, Helsingin Sanomat.

Sunnuntai 28.10.: Kääntääkö uusi polvi Yhdysvaltain suunnan? Puolet amerikkalaisnuorista ajattelee myönteisesti sosialismista, ja Trump teki monien ”tuplakuplaan” reiän. Helsingin Sanomat.

Keskiviikko 24.10.: Sipilän tyly vastaus hämmentää EK:n puolella: "Nyt herää kysymys, haluaako hallitus tosissaan ratkaisua". Talouselämä -lehti. Työmarkkinoiden kireys roihahti Lasse Laatusen ja Kyösti Kakkosen riidaksi: ”Jos ei raukkamainen, ainakin epäreilu teko” – Tästä sana­sodassa on kyse. Helsingin Sanomat.

Tiistai 23.10.: Ajatelkaa lapsia! Uuninpankkopoika Saku Timonen, Apu.

Lauantai 20.10.: Vastakkainasettelun aika. Uuninpankkopoika Saku Timonen, Apu. Yrittäjiltä vastaiskujen lista ay-liikettä kohtaan – osa ehdottaa jopa työllistämisen lopettamista. Kauppalehti.

Perjantai 19.10.: Suomen Yrittäjät, teitte juuri itsestänne pahiksen – Turha houkutella nuoria yrittäjiä tähän porukkaan. Elina Lappalainen, Talouselämä -lehti.

Torstai 18.10: HUS:in toimitusjohtaja tyrmää hallituksen sote-säästö­tavoitteen: ”Eihän siihen usko kukaan”. Ilta-Sanomat.

Tiistai 16.10.: Äitien tekemää ruokaa Pirkanmaalta. Vasen kaista -verkkolehti.

Lauantai 6.10.: Ruotsiin nousee aidattuja ja vartioituja asuinalueita, jonne pääsee sisään vain kulkuluvalla – Suomessa vastaavaa ei ole vielä nähty. Aamulehti.

Lauantai 6.10.: Ruotsissa asuinalue suojattiin muurein, kodit menivät kuin kuumille kiville – asian­tuntija: ilmiö tulossa myös Suomeen. Ilta-Sanomat.

Tiistai 2.10.: Saariston Sampo. Rahanpesua ja luvatonta rakentamista, mutta ”ei kansallisen turvallisuuden kannalta arveluttavia seikkoja”. Suomen Kuvalehti.

Tiistai 2.10.: Vietän vanhuuteni mieluummin kuivattuna turskana Alaskassa kuin tuettuna ihmisjätteenä Attendossa. Aamulehti 2.10.2018.

Linkkivinkkejä 9

Lauantai 29.9.: Markus Mustajärvi paketoi eduskuntaviikon: Turun saariston operaatio kuohutti – ”Ajoitus oli eduskuntatyön ja operaation välillä melkein yksi yhteen”. Kansan Uutiset.

Lauantai 29.9.: Ylen lähteet: Airiston Helmen rahanpesututkinnassa ei ole noussut esiin kansalliseen turvallisuuteen liittyvää. Yle.

Lue myös: Voihan Venäjä ja iltapäivälehdet. Vasen Kaista -verkkolehti 9.12.2016.

Lauantai 29.9.: Hallitus ajaa Sahalahden Saarioisten työntekijät lakkoon. Vasen Kaista -verkkolehti

Perjantai 28.9.: "Rikkaiden muruset eivät valu köyhille" – Kapinaekonomisti murskaa kolme myyttiä markkinataloudesta. Yle.

Torstai 27.9.: Sauli Niinistö ja Suomen linja. Kirja-arvostelu, Esko Seppänen. Uusi Suomi -verkkolehti.

Tiistai 25.9.: Sotilasasiantuntija Arto Pulkki Airiston sukellusvenepelosta Ylellä: ”Mopo keulii ihan täysin”. Uusi Suomi -verkkolehti.

Maanantai 24.9.: Suojelupoliisi on seurannut venäläisten maakauppoja yli 20 vuotta: Viitteitä vakoilusta tai piilotetusta vaikuttamisesta ei ole löytynyt. Helsingin Sanomat.

Viisi faktaa: Airiston Kelmi ja muut venäläisten hybriditukikohdat Suomessa. Petri Korhonen, Seura -lehti.

Sunnuntai 23.9.: Pilapiirtäjä Karlsson kommentoi piirroksessaan ulkoministeri Timo Soinin luottamusäänestystä. Helsingin Sanomat.

Perjantai 14.9.: Ensimmäinen kerta yli 20 vuoteen: Tuntipalkat laskivat valtiolla ja kunnissa. Ilta-Sanomat.

Keskiviikko 12.9.: Epäonnistunut yhtiöittäminen: Miksi Kangasalan uimahalliyhtiössä kuohuu? Vasen Kaista -verkkolehti.

Tiistai 11.9.: Terveysyhtiö Pihlajalinna antoi potkut Riikka Moilaselle ih­mis­ros­ka­pu­hei­den vuoksi – "Jokaisen ihmisen elämä on arvokas". Kaleva -lehti.

Sunnuntai 9.9.: Tuloveroja ei haluta kiristää eikä pääomaa verottaa – siksi muut verot nousevat ja etuuksia leikataan. Samuli Niinivuo, Taloussanomat.

Lauantai 8.9.: Totuudenetsijä Ilkka Niiniluoto ennusti oikein: "Informaatiokohina kasvaa enemmän kuin aito tieto". On hämmentävää, että ihmiset näyttävät hyväksyvän valehtelun. Yle.

Perjantai 7.9.: Kangasala selittää nyt uusilla syillä uimahalliyhtiön toimitusjohtajan erottamiseen kytkeytyviä hallituksen jäsenten vaihdoksia. Aamulehti.

Keskiviikko 5.9.: Kangasalan erotettu toimitusjohtaja väläyttää käräjiä – Uimahalliyhtiön kahden hallitusjäsenen mielestä kiusaaminen aiotaan haudata, kaupunginjohtaja sanoo tarttuneensa asiaan. Aamulehti.

Tiistai 4.9.: Kangasalan uimahallissa kuohuu: toimitusjohtaja irtisanottiin ja kaksi hallituksen jäsentä erosi itse protestina – "En ole voinut hyväksyä kiusaamista ja mitätöintiä". Aamulehti.

-
Kangasalan vasemmiston kannanotto 21.6.2018.

Tiistai 4.9.: Hanavesi yksityistettiin Englannissa, ja omistajat käärivät sievoiset osingot – Kuluttajille lankesi 2,5 miljardin euron lisälasku. Helsingin SanomatOikeustaju on koetuksella yksityistämisien takia Britanniassa – Vankila on rappiolla, junat eivät kulje ja vesi maksaa maltaita. Helsingin Sanomat 20.8.2018.

Maanantai 3.9.: Soten valinnanvapautta: Terveystalo yrittää estää potilaitaan hakeutumasta halpoihin magneettikuvauksiin muualle. Helsingin Sanomat.

Maanantai 3.9.: Professori Seppo Koskinen: irtisanomissuojan heikentäminen pakottaa työntekijöitä yrittäjän kaltaiseen asemaan. Taloussanomat.

Perjantai 31.8.: Professori Meri Koivusalo arvioi, ettei sote-uudistusta kannata viedä nykymuodossa eteenpäin. Tampereen yliopiston verkkosivu.

Tiistai 28.8.: Nobelisti Holmström, Kopernikus ja silmiensä uskomisen ongelma. Anna Koivukoski, Tutkain -lehti.

Tiistai 28.8.: Salainen sote. Uuninpankkopoika Saku Timonen, Apu.

Keskiviikko 22.8.: Samuli Suonpää: Vihervasemmisto on suomalaisen politiikan vastine juutalaisille. Kirkko ja kaupunki -lehti.

Keskiviikko 22.8.: Kreikka ”seisoo omilla jaloillaan” – totuus on paljon karumpi. Jan Hurri, Taloussanomat.

Lauantai 18.8.: Kertomus Espoon erityistalousalueelta: "Kaikki inhimillisyys on kadonnut". MTV3.

Lauantai 18.8.: Ari Ojapellon blogi, mm. Maahanmuuttajat ovat tarpeeton työvoimareservi. Kansan Uutiset.

Perjantai 3.8.: Pankkimafia ryöstää. Esko Seppänen, Uuden Suomen blogi.

Maanantai 30.7.: Terveys­yhtiö Pihlajalinna jätti valinnan­vapaus­kokeilun kesken tappioiden takia Jyväskylässä. Helsingin Sanomat.

Tiistai 24.7.: Työoikeuden professori: Ensimmäistä kertaa mietitään eläke- ja työttömyysturvan heikentämistä. Yle.

Torstai 19.7.: Yksityiset palvelutalot kikkailevat työvoimalla. SuPer ja JHL kertovat nollatuntisopimusten yleistyneen. Kansan Uutiset.

Tiistai 17.7.: Erkki Virtasen kolumni: Kysymyksiä, joita ei kesällä kehtaa esittää. Yle.

Tiistai 17.7.: Li Andersson: Hyvä, jos Trumpin ja Putinin tapaamisesta seuraa askel aseriisunnan suuntaan. Kansan Uutiset.

Tiistai 17.7.: Miksi Israelin ydinaseesta ei saanut kysyä Helsingin huipputapaamisessa? Yle.

Perjantai 13.7.: Pablo Picasso Kangasala-talon Urpo Lahtisen taidekokoelmassa. Vasen Kaista -verkkolehti.

Perjantai 6.7.: Kuhmalahden Taidepappilan uudet tarinat. Vasen Kaista -verkkolehti.

Tiistai 3.7.: Sipilän hallitus toimii kuin Pentti Haanpään Töräpään isäntä, joka teurasti lypsävät lehmänsä. Uuninpankkopoika Sakari Timonen, Apu-lehti.

Maanantai 2.7.: Vasemmistoliiton Li Andersson on ainoa puoluejohtaja, jonka enemmistö kansasta (51 %) uskoo vaikuttavan puolueensa kannatusta kohentavasti. KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiö.

Linkkivinkkejä 8

Perjantai 29.6.: Kangasalan Ramppi-teatterissa vääryys voittaa. Minna Canthin Työmiehen vaimo. Vasen Kaista -verkkolehti.

Perjantai 29.6.: Sote-uudistuksen pitäisi kehittää nykyistä terveydenhuoltojärjestelmää, ei purkaa sitä. Julkinen terveydenhuolto ei ole umpikujassa – vain yksi kohta ontuu. Taloussanomat.

Keskiviikko 27.6.: -Kansainvälinen vertailu: Yhdysvaltojen yksityinen markkinamekanismilla toimiva terveydenhuolto on maailman huonoin. Se ei pysty läheskään samaan kuin julkisesti hallinnoitu terveydenhuolto. Suomessa maailman parhaita järjestelmiä. Taloussanomat.

-Suomen terveydenhuollon laatu ja tulokset ovat laajan kansainvälisen tutkimuksen mukaan maailman parhaat. Kustannukset ovat myös muita vertailumaita selvästi pienemmät. Yle.

Keskiviikko 27.6.: Kesälukemista: Poliitikot eivät osaa ja ymmärrä modernia finanssikapitalismia. Esko Seppänen, Uusi Suomi.

Tiistai 26.6.: Li Anderssonin kolumni: Sote on jo yhden äänen varassa – toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja löytyy kyllä. MTV.

Suomessa voi olla pian kuntia, joissa ei ole kunnallista päiväkotia lainkaan. Yle.

Sunnuntai 24.6.: Li Andersson HS:n mielipidepalstalla: Hyvinvointivaltiota uhkaa hyvin pärjäävien ymmärryksen puute. HS.

Keskiviikko 20.6.: Työsuojeluviranomaiset penkoivat sata kiusaamistapausta: kiusaaja oli useimmiten esimies, ei työkaveri. Yle.

Sunnuntai 17.6.: Työttömien aktiivimalli II tulossa. Kalevan pilapiirtäjä Jari.

Perjantai 8.6.: Suomi mukaan Macronin hyökkäysjoukkoihin? Yle. Suomi harkitsee osallistumista kymmenen EU-maan interventiojoukkoihin. Iltalehti.

Tiistai 5.6.: Kempele järjesti neuvoa-antavan kansanäänestyksen kaupunki-nimityksestä: 64% haluaa jatkaa kuntana. Kaleva-lehti.

Maanantai 4.6.: Paavo Arhinmäki: Yksityisten perintäfirmojen käyttäminen sote-asiakasmaksujen perinnässä on lopetettava. Arhinmäen verkkosivu. Kangasalan vasemmisto kysyi perintäfirmoista 2016. Kunnan vastaus: jatketaan yksityisten perintäfirmojen käyttöä.

Torstai 31.5.: Suuri uutinen! Normienpurkutalkoot etenevät - Sipilän hallitus poisti veron! Li Andersson kommentoi. Etelä-Suomen Sanomat.

Torstai 31.5.: Kokoomus esittää vastikkeellista sosiaaliturvaa - passiivisuus leikkaisi tukea jopa 40 prosenttia. Ilta-Sanomat.

Tiistai 29.5.: Palvelujärjestelmä ei romahda, mikäli sote-uudistus kaatuisi. Yle, Tiina Merikanto.

Maanantai 28.5.: Oikeusministeri Antti Häkkänen: ”Rangaistuksen pitää tuntua.” Vaan väheneekö rikollisuus koventamalla rangaistuksia? Kriminaalipsykologi Jaana Haapasalon blogi, Kansan Uutiset.

Lauantai 26.5.: Kokoomus tahtoo murtaa Alkon monopolin. Kuinkas sitten kävikään? Iltalehti.

Torstai 24.5.: Brittitutkimus kyseenalaistaa ”aktiivimallin” - työttömien rankaisu johti liki katastrofiin. Iltalehti.

Tiistai 22.5.: Kangasalan Urheilijat KU-68 50 vuotta. Kansan Uutiset.

Maanantai 21.5.: Asiantuntija arvioi sote-hankkeen kaatuvan. Juha Teperi epäilee, että perustuslakiongelmat ja kokoomuksen eripura kaatavat uudistuksen. Tampereen yliopisto.

Perjantai 18.5.:  Vasemmisto mukana Kangasalan yrittäjien kevätmarkkinoilla 18.-19.5.2018.

Keskiviikko 16.5.: Digitaaliset köyhäintalot. Helsingin Sanomat, Tanja Aitamurto.

Keskiviikko 16.5.: Pääkaupunkiseudun kaupungit sotea vastaan. Vantaan Sanomat. Pääkaupunkiseudun valtuustot kriittisen sote-lausunnon takana – ”aikataulu mahdoton Suomen suurimmalle fuusiolle”. Kuntalehti. Pääkaupunkiseudun sote-murskajaiset. Antero Eerola, Iltalehden blogi.

Tiistai 15.5.: Kokoomuksen Susanna Koski sanoi sen ääneen: Työttömyys ja köyhyys on omaa syytä. Yle areena. Susanna Kosken ja pitkäaikaistyöttömän kohtaaminen Ylellä pöyristytti katsojia: ”Kylmäävää ja erittäin vastenmielistä”. Ilta-Sanomat. Li Andersson arvioi Susanna Koskea: Kansanedustajan kyvyttömyys asettua ihmisen asemaan on surullista katsottavaa. Kansan Uutiset.

Maanantai 14.5.: Tiesitkö työttömien maksuttomista terveystarkastuksista? Yle. Koskee myös Kangasalaa. STM.

Maanantai 7.5.: Yritykset tylyinä aktiivimallista: Tarpeeton temppulista ja hyöty tasan nolla. Yle. Niukka enemmistö peruisi aktiivimallin – opposition kannattajat kavahtavat hallituksen työmarkkinauudistuksia. Helsingin Sanomat.

Lauantai 5.5.: Karl Marxin syntymästä 200 vuotta

Linkkivinkkejä 7

Tällä palstalla jukaisemme vinkkejä ajankohtaisiin artikkeleihin ja nettisivuihin.

Keskiviikko 25.4.:  Varhaiskasvatuksen professori Kirsti Karila sai Tampereen yliopiston Vuoden yliopistoteko -tunnustuksen. Tampereen yliopisto.

Maanantai 16.4.: Turun vasemmisto haluaa Helsingin linjalle: Terveyskeskusmaksu pois. Kansan Uutiset.

Lauantai 14.4.: Matkustimme Turkuun ottamaan selvää ilmiöstä nimeltä Li Andersson – Nuori puoluejohtaja saa palautetta ilmeistään ja eleistään, puhuu vapaudesta, saunoo rivitalon kellarissa ja nyrkkeilee, kun sote-kiukku yltyy. Aamulehti.

Tiistai 10.4.: Uusi tieto sote-uudistuksesta: Jokainen suomalainen pisteytetään sen mukaan, miten paljon hän rasittaa terveydenhuoltoa. Helsingin Sanomat.

Tiistai 10.4.: Hallitus keksi ehkäisymenetelmän: nuorisotyöttömyys, köyhyys ja aktiivimalli laskevat syntyvyyttä. Ilta-Sanomat ja yleisöpalaute. Huoli syntyvyydestä synnytti kiivaan keskustelun, jossa poliitikoille ei kiitoksia jaeltu: ”Aktiivimalli hoitaa ehkäisyn”. Ilta-Sanomat.

Lauantai 31.3.: Pilapiirtäjä Jari työttömyysturvan aktiivimallista. Kaleva-lehti.

Lauantai 31.3.: Allekirjoita vetoomus työministerille aktiivimalli kakkosen hautaamiseksi. Vasemmistoliitto. Nyt jo 17079 allekirjoitusta.

Lauantai 31.3.: Kalevan pilapiirtäjä Jari viisi vuotta sitten - edelleen ajankohtainen arvio. Kaleva 24.4.2013.

Perjantai 30.3.: Säästöjä suunnittelevat päättäjät eivät ymmärrä: Tällaista muutosta ei Suomessa ole ennen nähty – "Selvää on, että ei sote ainakaan vanhoille ihmisille mitään hyvää lupaa". Aamulehti.

Keskiviikko 28.3.: Väitöstutkimus: Taloudellinen eliitti saa sisäpiiritietoa, lobbaa lait ja hallitsee Suomea. Yle.

Tiistai 27.3.: Helsinki tyrmää sote- ja maakuntauudistuksen – vasemmistoliitto tukee lausuntoa. Kansan Uutiset.

Tiistai 27.3.: Mitä jos sote-palveluita tuottava yritys menee konkurssiin? Näin kävi Isossa-Britanniassa, ja koko maa meni sekaisin. Iltalehti.

Sunnuntai 25.3.: Raimo Ilaskivi arvostelee sotea. Iltalehden blogi.

Lauantai 24.3.: Uutissuomalainen: Enemmistö suomalaisista kaataisi sote-uudistuksen. Etelä-Suomen Sanomat.

Maanantai 19.3.: Professori Juhani Lehto: SOTE on uhkailua, kiristystä, petosta ja lahjontaa. Kansan Uutiset.

Sunnuntai 18.3.: Vaelluspoluista uusi matkailuvaltti – Kangasala kehittää Kaarinanpolkua ja Laipanmaan reittiä. Aamulehti.

Perjantai 16.3.: Ennennäkemätön vallankaappaus – hallituksen sote-uudistus veisi puolet Helsingin ja sen naapurien verotuloista ja tekisi niistä riippuvaisia valtiosta. Helsingin Sanomat.

Maanantai 12.3.: Li Andersson: Sote-asiantuntijoiden kritiikissä korjattavaa – vaihtoehtoja löytyy hallituksen esitykselle. Kansan Uutiset.

Torstai 8.3.: Kansainvälinen naisten päivä. YK-liitto.

Maanantai 5.3.: Pääkaupunkiseudun kunnilla sopimus, ettei lastentarhanopettajien palkkoja nosteta. Yle. OAJ suuttui: Törkeä hyökkäys opetusalaa kohtaan, laitonta. Yle.

Sunnuntai 4.3.: Puheen tutkija syyllistämisestä: eläkeläiset ovat taakka ja työttömät laiskoja. Yle.

Lauantai 3.3.: Onko bitcoin uusi Sampo vai ottaako se enemmän kuin antaa? Kansan Uutiset.

Torstai 1.3.: Kempele järjestää kuntalaisäänestyksen kau­pun­ki­ni­mik­kees­tä. Kaleva -lehti.

Linkkivinkkejä 6

Torstai 22.2.: Tieisitkö tämän hakupalvelu Googlesta? Ihmiskunnan viisaudesta sensuurivirastoksi. Olli Tammilehto.

Torstai 15.2.: Floridan kouluampuminen – Ajatuksia ja rukouksia, joopa joo. Olli-Pekka Sulasma, Yle.

Keskiviikko 14.2.: Mikä kotihoidon tuessa on vikana? Heikki Hiilamo, Yle.

Keskiviikko 7.2.: Soten ympärillä pyörii armeijan verran kokoomustaustaisia terveysfirmojen lobbareita. Timo Haapala, Ilta-Sanomat.

Lauantai 3.2.: "Työvoimapulan" todellinen syy: Lauri Väisänen haki kymmentä paikkaa, mutta yksikään firma ei suostunut vajaan 2 000 euron palkkatoiveeseen. Helsingin Sanomat.

Maanantai 29.1.: Tuloerot niittävät keskiluokkaa, jakavat yhteiskunnan rikkaiden ja köyhien leireihin. Samuli Niinivuo, Alusta -verkkojulkaisu.

Lauantai 27.1.: Mielenilmaus aktiivimallia vastaan. SAK - tietoa yhteiskuljetuksista Tampereelta.

Perjantai 26.1.: Miksi aktivointimalli aktivoi vastustamaan? Juha Siltalan kolumni, Yle.

Maanantai 22.1.: Skandaali Britanniassa: Suuryityksen konkurssi kaataa yksityistetyt julkiset palvelut. Juhani Lehto, Kansan Uutiset.

Maanantai 22.1.: Rikkain prosentti ihmiskunnasta sai viime vuonna 82 prosenttia maailmassa luodusta vauraudesta – vai saiko? Yle. Taloustutkija Thomas Pikettyn arvioita eriarvoistumisesta: Paluu 1800-luvulle on totta. Menneisyys nielee tulevaisuuden. Vasen Kaista -verkkolehti 22.1.17. Pikettyn uusi tutkimus: Tulo- ja varallisuuserot kasvaneet rajusti. Kansan Uutiset 23.12.17. Välähdyksiä taloustieteestä 12/12: r > g vai c + v + m = w? Kansan Uutiset 7.1.18.

Perjantai 12.1.: Kansanedustaja Markus Mustajärvi: Yhdysvallat painostaa Suomea. Kansan Uutiset.

Keskiviikko 10.1.: Sauli Niinistö kannatti työttömyysturvan aktiivimallia. Helsingin Sanomat ja Iltalehti.

Tiistai 9.1.: Ruotsin talouskasvu ennätyksellistä: Valtion­talouden ylijäämä yli kuusi miljardia euroa. Helsingin Sanomat.

Lauantai 6.1.: Työttömyysturvan aktiivimallin kannattaminen on raskasta. Kaleva -lehden Jari.

Torstai 4.1.: Lyhyesti ja ytimekkäästi: Miksi työttömyysturvan aktiivimalli ei toimi? Saku Timosen blogikirjoitus Apu-lehdessä. Kansalaisaloite aktiivimallin kumoamiseksi ylitti 100000 allekirjoittajan rajan. Kansalaisaloite.fi. Vertaa: Ulkomailta järjestetty kampanja: Aloite Suomen työmarkkinoiden uudistamiseksi: Työehtosopimusten yleissitovuus lopetetaan ja irtisanomisperusteita sekä takaisinottamista koskevat säännökset poistetaan työsopimuslaista. Kansalaisaloite.fi.

Tiistai 2.1.2018: Verkkouutiset kommentoi Martin-Éric Racinea kansalaisaloitteesta. Verkkouutiset.

Linkkivinkkejä 5

Keskiviikko 27.12.: Elintarviketyöläisten liitto: Vetoa kansanedustajiin aktiivimallin torjumiseksi. Allekirjoita kansalaisaloite aktiivimallilain kumoamiseksi. Kansalaisaloite.fi.

Maanantai 25.12.: Kangasalle tuodaan ruokaa Pyhännältä. Kaleva -lehti.

Sunnuntai 24.12.: Roope Lipastin jouluevankeliumi vuonna 2017. Ylen kolumni.

Lauantai 23.12.: Sipilän hallituksen joululahja työttömille: aktiivimalli. Kalevan pilapiirtäjä Jari.

Perjantai 15.12.: Holhous vähenee. Kaupoista saa pian A-olutta ja ravintoloista tuplaviskejä. Kaleva -lehden Naapurit -sarja 28.11.17.

Keskiviikko 13.12.: Nato-kannatus on jatkanut laskua. Yle, Taloustutkimus.

Tiistai 12.12.: Yrittäjäkansanedustaja: Palkan ei tarvitse riittää toimeentuloon. Iltalehti.

Torstai 7.12.: Saksan demarijohtaja: EU:sta liittovaltio 2025 mennessä, vastustelijat ulos EU:sta. Yle.

Keskiviikko 6.12.: Suomi 100 lapsen silmin. Kaleva -lehden Naapurit -sarja.

Tiistai 5.12.: Työväentutkimus, vuosikirja 2017. Suomi 100 vuotta. Työväenliikkeen kirjasto.

Keskiviikko 29.11.: Nato-jäsenyyden kannatus laski. Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta.

Perjantai 24.11.: Ruotsissa valinnanvapaus ei parantanut kaikkien terveyspalveluita. Yle.

Tiistai 14.11.: Sata vuotta 8 tunnin työpäivää vuotta ja voi hyvin – kuusituntistakin kokeiltiin, mutta se haudattiin hyvistä kokemuksista huolimatta. Yle. Timo Anttilan väitöstutkimus 6 tunnin työpäivästä. Jyväskylän yliopisto 2005.

Sunnuntai 5.11.: Suomalaisten suuri enemmistö NATO-jäsenyyttä vastaan. Helsingin Sanomat.

Lauantai 4.11.: Yyrittäjä lyhensi yhtiönsä työajan neljään tuntiin päivässä — miten kävi? Talouselämä -lehti.

Keskiviikko 1.11.: Mielipidekirjoitus: Älkää toistako samoja virheitä kuin Ruotsissa – yksityistämis­vimman seuraukset ajoivat meidät Suomeen synnyttämään. Helsingin Sanomat. Taustaa: Ruotsissa julkisia palveluja on yksityistetty 20 vuotta. Kansan Uutiset 2.10.2016.

Linkkivinkkejä 4

Kuntaselvitys 2003 lupasi: "Palveluiden voidaan taata jatkuvan vähintään nykyisen tasoisina ja monelta osin parempinakin."

Sunnuntai 29.10.: Voiko ryssävihalla enempää pelotella? Venäjä saattaa ehkä suunnitella poliittisia murhia Suomessa - Mika Koskisen pohjanoteeraus. Iltalehti. Kommentti: Voihan Venäjä ja iltapäivälehdet. Vasen Kaista -verkkolehti. Jorma Mäntylä 9.12.2016.

Keskiviikko 25.10.: Kuntaliiton Hanna Tainio: Asiakassetelistä voi tulla katastrofi. Kuntaliiton Youtube-video. VATT: Ansiosidonnaisen työttömyysturvan lyhentäminen ei tuo säästöjä. Valtion taloudellinen tutkimuskeskus.

Tiistai 24.10.: Timo Haapala: Näin kokoomus ryöstää Suomen julkisen terveydenhuollon. Ilta-Sanomat.

Sunnuntai 22.10.: Lehtori Jari Salminen: Puolet kouluista katosi. Mitä saatiin aikaan? Yliopisto -lehti.

Lauantai 21.10.: Pilapiirtäjä Jari ja uusin sote-lakiesitys. Kaleva -lehti.

Perjantai 20.10.: Uutinen K-supermaket Villilän tapahtumista. Aamulehti. Uutinen 21.8.2007 K-market Kesäpäivästä Kangasalta. MTV.

Perjantai 20.10.: HUS:n Aki Lindén uudesta sotesta: Sama tavara uudessa paketissa. MTV.

Keskiviikko 18.10.: VATT:n tutkimus: Kuntaliitokset eivät tuoneet säästöjä mutta vaikuttivat palveluverkkoon. VATT.

Keskiviikko 18.10.: Keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen sote-kaappauksesta: "Kokoomus ei kuuntele ketään." Yle. Kirurgit: Valinnanvapauslaki uhkaa romahduttaa päivystysjärjestelmän. Yle.

Maanantai 16.10.: Saatavuusharkinta aiheutti kiistan kansanedustajien ja ammattiliittojen välille. Anna Kontula: Saatavuusharkinnan poisto parantaa työehtoja. Kansan Uutiset. Kyösti Suokas: Leikkitotta. Rakennusliiton blogi 10.10. Jorma Eloranta: Saatavuusharkintaa turha demonisoida. SAK:n blogi 14.9.

Torstai 12.10.: IMF: tuloerot ovat kasvaneet kehittyneissä talouksissa. Taloussanomat. Palkat laskivat Suomessa. Taloussanomat.

Tiistai 10.10.: Arhinmäki Vapaavuoren veroehdotuksesta: ensin korjattava leikkausten aiheuttamia vahinkoja. Kansan Uutiset.

Maanantai 9.10.: ALLEKIRJOITA KANSALAISALOITE: Vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamisen lopettaminen.

Sunnuntai 8.10.: Suomiko yritysvihamielinen maa? - Massiivinen tukimylly jauhaa turhaa tukea. Iltalehti.

Lauantai 7.10.: Onnea ICAN, risuja Suomi. Vasen Kaista -verkkolehti.

Torstai 5.10.: Kansandustaja Markus Mustajärvi: Nato ja EU lisäävät yhteistyötä ja Timo Soini antautui. Iltalehti.

Torstai 5.10.: Nobelin rauhanpalkinto 2017 vauhdittaa ydinaseiden vastaista kampanjaa. Suomen Rauhanpuolustajat.

Maanantai 2.10.: Helsingin Sanomat selvitti kevään kuntavaaleissa valittujen valtuutettujen ja varavaltuutettujen saamat lainvoimaiset rikostuomiot vuosilta 2012–2017. -Kangasala kärkisijoilla.

Sunnuntai 1.10.2017: Terveystalo joutui tutkintaan – kilpailuviranomainen selvittää vanhoja tarjouskilpailuja. Talouselämä -lehti. Kangasala ulkoisti työterveyshuollon Terveystalolle. Kangasalan kunta.

 

Linkkivinkkejä 3

Torstai 28.9.: Jari: Työttömiä katoaa tilastoista. Kaleva-lehti.

Keskiviikko 27.9.: Trumpin kybervihje toteutui. Kaleva, pääkirjoitus. Suomi ja USA perustavat yhteisen kybertutkimuskeskuksen Ouluun. Helsingin Sanomat 26.9.17.

Keskiviikko 27.9.: Hallituksen mahdoton tehtävä: "Soten tavoitteet ovat kuin toisiaan hylkivät plussa- ja miinusnavat". Yle.

Tiistai 26.9.: Erkki Virtanen: Yritystukia ei leikata vaan mielummin lisätään. Yle.

Lauantai 23.9.: Pekka Korpinen: Rahaliiton vaikeudet eivät ole ohi. Kansan Uutiset.

Tiistai 19.9.: Touko Aalto kulkee Timo Soinin tietä. Seppo Varjus, Ilta-Sanomat.

Sunnuntai 17.9.: Rikas, sijoita köyhiin. Köyhien pahoinvoinnin paino syö lopulta sinunkin hyvinvointisi, kirjoittaa Jani Kaaro. Yle.

Lauantai 16.9.: Vasemmistossa radiohiljaisuus. Jorma Mäntylä, Kansan Uutiset.

Tiistai 12.9.: Vesihuolto voi livahtaa ulkomaiseen omistukseen "pesuveden mukana". Kaleva.

Sunnuntai 10.9.: Professori Martin Scheinin perustuslaista, ihmisoikeuksista ja omaisuuden suojasta. Yle.

Perjantai 8.9.: Li Andersson: Kiky-sopimus oli virhe, josta on opittava. Turun Sanomat.

Keskiviikko 6.9.: Ruotsi haluaa rajoittaa sote-yritysten voittoja – Suomessa idealle ei lämmetä. Turun Sanomat - Lännen Media. Ruotsin Vasemmistopuolue.

Maanantai 4.9.: Lahti tahtoo eroon Lindorff -perintäyhtiöstä. Etelä-Suomen Sanomat. Kangasala jatkaa Lindorffin asiakkaana.

Sunnuntai 27.8.: Koulua, terveydenhuoltoa ja vanhustenhoitoa ei voi pyörittää kuin osakeyhtiötä, sanoo Ahvenanmaan rikkain kapitalisti Anders Wiklöf. Taloussanomat. Alkuperäinen Hufvudstadsbladetin artikkeli.

Perjantai 25.8.: SAK: Yksityistettyjä julkisia palveluja palautetaan julkiseen hallintaan.

Keskiviikko 23.8.: Kun julkisesta terveysasemasta tulee tehokas. Länsiväylä-lehti, Espoo.

Keskiviikko 2.8.2017: Kalevan Jari ja Audin takapenkki.

Keskiviikko 15.7.: Oriveden Purnun Loistava aika. ‒ Ei enää muttei vielä. Vasen Kaista -verkkolehti.

Sunnuntai 21.5.: Ylen kulttuurivieras Pirkko Saisio maahanmuutosta: Suomessa on liikaa kiellettyjä kysymyksiä. 

Linkkivinkkejä 2

Linkkivinkkejä 1

- Tuomas, mitä ne verot ovat?
- En minä vaan tiedä.

Tällä palstalla jukaisemme vinkin kiinnostavaan artikkeliin tai nettisivuun.

Sunnuntai 9.4.2017: Ajankohtainen pilapiirros, napsauta kuvaa: George Cruikshank: Sunday in London. The Westminster Review, June 1844.

Lauantai 8.4.: Tutkimus: Luottamus julkiseen terveydenhuoltoon vahvaa.

Perjantai 7.4.: Kunta ei ole liikeyritys. Yle: Lahdesta velkakunta johdannaiskauppojen takia. Yle: Kunnille miljoonatappiot johdannaisista.

Torstai 6.4.: Emeritusprofessori Kari Uusikylä: Let’s make Finland great again.

Keskiviikko 5.4.: Teemu Muhonen: Yli 100000 avointa työpaikkaa? Työttömiä syyllistetään väärillä luvuilla.

Tiistai 4.4.: Sanomalehti Kalevan pilapiirtäjä Jari sotesta.

Maanantai 3.4.: Professori Matti Tuomala ja ex-meppi Esko Seppänen: Talouskasvun hedelmät hyvätuloisten taskuun.

Sunnuntai 2.4.: Vertailu: Helsingin terveyskeskusmaksut ja Kangasalan terveyskeskusmaksut

Lauantai 1.4.: Li Andersson: Mistä rahat uudistuksiin?

Perjantai 31.3.: Oikeudenmukainen sote-vetoomus!

Torstai 30.3.: Valtuutettu Jorma Mäntylä: Kunnallinen pysäköinninvalvonta Kangasalla.

Keskiviikko 29.3.: Professori Jari Stenvall: Vanhan maailman sote- ja maakuntamalli palveluiden kehityksen esteeksi.

Tiistai 28.3.: Lääkäri Antti Holopainen: Törmäyskurssilla perusoikeudet ja pakkoyhtiöittäminen.

Maanantai 27.3.: Video: Suomi vuonna 2020. Tämäkö on soten tulevaisuus?

Sunnuntai 26.3.: Emeritusprofessori Kari Uusikylän terveiset Juha Sipilälle.